LÆRERNESDAG 2024
Endnu en gang inviteres landets lærere til et brag af en inspirationsdag i H.C. Andersens Hus’ prisvindende Læringsunivers.
Sæt kryds i kalenderen den 25. november 2024
Dagen byder på række workshops, hvor vi fordyber os i den særlige Andersenske tænkning; Læringsuniversets formidlingsmetoder; aktuelle projekter og meget mere!
Det hele for kun 50 kr.
Program
Dagen starter kl. 14 og slutter kl. 17.30.
14:00 Check-in og kaffe
14:20 Velkomst
14:30 Introduktion til Læringsuniverset
v. Cecilie Horup Skøtt, formidlingsdesigner i H.C. Andersens Hus
14:50 Workshoprunde 1 – du vælger i alt 3 af 6 workshops
15:30 Pause – med mulighed for at netværke
Vi byder på en lækker sandwich og forfriskning
16:00 Workshoprunde 2 – du vælger i alt 3 af 6 workshops
16:40 Skift -find de nye lokaler
16:50 Workshoprunde 3 – du vælger i alt 3 af 6 workshops
17:30 Tak for i dag
Workshops
WORKSHOP 1:
H.C. Andersens metode i Læringsuniverset v. Mette Kiilerich, Børn- og ungechef i Museum Odense
Hør om Læringsuniversets særlige undervisningsprofil og mange undervisningsforløb. Læringsuniverset er skoletjenesten i H.C. Andersens Hus, og i denne workshop introducerer vi ikke kun undervisningsprofilen, men også udviklingsvejen derhen. I vil blive introduceret til museets formidlingsgreb ”Den Andersenske metode” og til, hvordan museets mange undervisningsforløb udspringer herfra. Workshoppen byder også på refleksionsøvelser, hvor vi sammen bliver klogere på hvilke roller, vi voksne indtager overfor børnene i forskellige undervisningssituationer.
WORKSHOP 2:
”Eventyr i undervisningen: finurlige fif til skrivedidaktik med H.C. Andersen” v. Frederikke Røn Jørgensen, Folkeskolelærer, grundlægger samt medejer af Finurlige Fif, Regitze Schødts, Socialrådgiver, grundlægger samt medejer af Finurlige Fif og Joachim Schødts, Folkeskolelærer og medejer af Finurlige Fif (Ekstern)
Dyk ned i H.C. Andersens forunderlige univers med denne workshop. hvor vi vil udforske, hvordan den historiske og verdenskendte danske forfatters unikke skrivestil og eventyr kan blive en vital del af undervisningen i indskolingen og på mellemtrinnet. Som deltager vil du opdage legende tilgange til at vække skrivelyst hos eleverne, inspireret af Andersens tingseventyr og eventyr, og hvordan disse kan integreres i skoledidaktikken for at fremme kreativ tænkning og læring. Bliv inspireret af vores finurlige undervisningsmaterialer, og med vores finurlige fif vil vi sammen udforske metoder til at gøre litteraturundervisningen både sjov og lærerig, så I kan bringe et stykke af H.C. Andersens magi ind i klasselokalet.
WORKSHOP 3:
Andersen og Ørsted v. Cecilie Horup Skøtt, formidlingsdesigner i H.C. Andersens Hus
Læringsuniversets seneste tiltag er det tværfaglige undervisningsforløb ”Andersen og Ørsted”, der henvender sig til dansk og fysik/kemi-undervisning i udskolingen. I denne workshop bliver du klogere på, hvordan vi arbejder med H.C. Andersens forhold til H.C. Ørsted og deres fælles syn på kunsten og naturvidenskaben, og du vil opleve metoderne på egen krop. Gennem den særlige andersenske filosofiske dialog skal eleverne forholde sig til deres egne oplevelser med teknologikritik og – optimisme. Der skabes ved brug at hands-on teknologi et rum for undren og dialog om udviklingen fra elektromagnetismens fund til telefonledningernes udvikling og brugen af morsekode samt den påvirkning, det har på kommunikation i dag.
WORKSHOP 4:
Ny undervisningsprofil i Den Fynske Landsby v. Simon Steen Hansen, formidlingsdesigner i H.C. Andersens Hus
Den Fynske Landsby har i 2024 fået ny undervisningsprofil med nye undervisningsforløb for alle alderstrin. Undervisningsforløbene stiller skarpt på bæredygtighed, fællesskab og cirkulær levevis med historisk perspektiv, og eleverne får vigtig viden fra 1800-tallets bondesamfund ind under huden – viden, der kan skabe refleksion og nye perspektiver på vor tids komplekse klima- og miljøudfordringer. I denne workshop hører I om tankerne bag undervisningsprofilen og bliver præsenteret for nogle af de greb og metoder, vi benytter os af i de enkelte forløb.
WORKSHOP 5:
Tilgangen til specialundervisning i Læringsuniverset v. Nanna Møllegård Madsen, formidlingsdesigner i H.C. Andersens Hus
Hør mere om vores tilgang til specialundervisning og de tiltag, der skal sikre, at alle grupper kommer godt i mål og får en god oplevelse på museet. Hos os er det vigtigt, at eleverne føler, at de lykkes og er gode til at gå på museum – specialklasse eller ej. Til workshoppen tager vi udgangspunkt i vores teaterforløb, og som deltager får du lov til at prøve nogle teaterøvelser, som vi ofte bruger i specialundervisningen.
WORKSHOP 6:
Ny undervisningsprofil på TID v. Christine Sonne-Jensen, formidlingsdesigner på TID
Dyk ned i den spændende proces med udviklingen af et helt nyt undervisningstilbud på TID. Open questioning mindset, eksperimentel arkæolog og novel engineering skal i fremtiden danne grundlaget for en ny og anderledes måde at bruge museets kulturhistoriske udstillinger og øvrige faciliteter som eksternt læringsmiljø i blandt andet historieundervisningen.
Praktisk
SPØRGSMÅL
SKRIV TIL CAROLINE MYGIND SØRENSEN carmy@odense.dk
OPLYS DIT NAVN, HVILKE 3 WORKSHOPS DU ØNSKER AT DELTAGE I SAMT OM DU HAR NOGLE FØDEVAREALLEGIER.
PRIS: 50 KR. inkl. vegetarisk sandwich.
ER DU LÆRER PÅ EN SKOLE, KAN DU SENDE SKOLENS EAN-NUMMER, NÅR DU TILMELDER DIG, SÅ SENDER VI EN FAKTURA EFTERFØLGENDE.
ER DU STUDERENDE, KAN DU BETALE MED EN BANKOVERFØRSEL PÅ 50 KR. TIL
REG.NR. 6866
KONTO.NR. 1074044
SKRIV ”LÆRERNES DAG” I BESKEDFELTET