Menu

VILLE VAU

vidunderverden for børn

I Ville Vau ligger Eventyrlandet – en sanselig verden inspireret af elementer fra H.C. Andersens liv, hans kunstneriske passion og eventyr.

Eventyrlandet består af forskellige legeoaser og scenograferede rum fyldt med spændende rekvisitter og flotte og seje kostumer til fri afbenyttelse. Læs mere om hvad I kan opleve i Ville Vau her på siden.

HUSK at I skal booke en billet på forhånd til H.C. Andersens Hus, når I vil besøge VILLE VAU – også selvom I har Årskort.

EVENTYRLANDET HAR RAMMERNE

Sæt fantasien fri og oplev, hvordan Eventyrlandet i Ville Vau muliggør lege på nye måder. Her finder I flere scenografier, der på forskellige vis indbyder til leg, fordybelse og kreativ udfoldelse.

Adgang med billet til H. C. Andersens Hus.

I Eventyrlandet bor blandt andre Troldkvinden – og i hendes hule kan du øve besværgelse, lave magisk mikstur og fodre natugler. Hos bondekonen og bondemanden i det lille gamle hus kan du invitere på the og hjemmehæklede boller eller vugge med dukkevognen, der står klar ved de duftende lavendler.

paladset findes hofnarrens kostume og et flot dukketeater. Kareten står klar bag paladset sammen kuskens kappe og høje hat. Og med soldatens gevær kan du marchere rask afsted til Landet langt, langt borte.

Ved siden af paladset ligger den lille by. Her bor barberen, hvor skægget kan blive studset og parykken sat. I postkontoret skal der stemples pakker og breve og køres mange ture med postvognen.

Hos bagerne kan du slynge din egen kringle og lege bytte-bytte købmand i den helt store stil. Eventyrlandet rummer også en sø med en lille båd – fra den kan du kaste din snøre. Der er en fin lille rede af siv, hvor du kan hygge dig udklædt som en svane.

Se meget mere!

Praktisk
information

ÅBNINGSTIDER

Ville Vau Eventyrland

1. april – 30. Juni 2022
Man-fre: 13-17
Lør-søn: 10-17


Ville Vau er lukket fra 7.-10. juni

Vi beklager ulejligheden

Ville Vau Atelier

1. april – 30. Juni 2022
Fredag: 13 – 17
Lør-søn: 10 – 17

SE FLERE ÅBNINGSTIDER

Ville Vau Eventyrland

1. juli – 15. august 2022
Alle dage, 10 – 20


16. august – 31. august 2022
Man-fre: 13 – 18
Lør-søn: 10 – 18


1. september – 30.december 2022
Tirs-fre: 13 – 17
Lør-søn: 10 – 17

*Efterårsferien 15/10 – 23/10:
Alle dage 10 – 17

*Juleferien (skolernes):
Alle dage 10 – 17


17. januar  31. marts 2022
Tirs-fre: 13-17
Lør-søn: 10-17


Lukket: 24/12, 25/12, 31/12 + 1/1


Ville Vau Atelier

1. juli – 15. august 2022
Fredag: 13 – 20
Lør-søn, 10 – 20


16. august – 31. august 2022
Fredag: 13 – 17
Lør-søn, 13 – 18


1. september – 30.december 2022
Fredag: 13 – 17
Lør-søn: 10 – 17

*Efterårsferien 15/10 – 23/10:
Alle dage 10 – 17

*Juleferien (skolernes):
Alle dage 10 – 17


17. januar  31. marts 2022
Fredag: 13-17
Lør-søn: 10-17


Lukket: 24/12, 25/12, 31/12 + 1/1


BEMÆRK:

 • 1 voksen kan max have 4 børn med på besøg i Ville Vau. Har I flere børn med, skal I være flere voksne.
 • Ville Vau anbefales fra 2 – 12 år, med mindre andet angives til fx. de enkelte aktiviteter.
 • Vi har begrænset plads, og I kan riskiere at skulle vente lidt, før I kan komme ind.
 • Der er kun adgang med billet til H.C. Andersens Hus. Denne skal bookes på forhånd.
 • Ønsker I at besøge Ville Vau som en større gruppe – fx. i forbindelse med en fødselsdag – skal det books på forhånd. Ring +45 6551 4601.
 • Årskortholdere skal også booke billet inden besøget.
 • Skoler og daginstitutioner skal booke deres ankomst via skoletjenesten.
 • Barnevogne kan ikke medbringes – I kan låne en klapvogn ved indgangen.
 • Tag hensyn til andre – det er børnenes univers, og der skal være plads til alle.
 • Sko skal stilles ved indgangen til Ville Vau – medbring evt. varme strømper og en pose, hvis I ikke ønsker at gå fra jeres sko.
 • Voksne er kun gratis, hvis besøget er som del af undervisning.
 • Besøg også gerne Ville Vau, før hovedudstillingen i H.C. Andersens Hus – men husk jeres timeslot.

MAJ 2022

Ville Vau i H.C. Andersens Hus byder indenfor til eventyrlig leg i flotte omgivelser og fantastiske kostumer.

Vil du hellere klippe, klistre og fabulere helt frit, er der masser af mulighed også for det… I Atelieret kan du øve dig i kreative processer inspireret af H.C. Andersens kunstneriske metode og klippe klistre, så det er en lyst, og du kan frit fordybe dig ved vores staffelier og lade penslen danse hen over papiret.


Vi har også et dagsprogram med levende fortælling og spændende workshops – se mere her

BILLEDSKOLE

Elsker du at fordybe dig i kreative processer, bruge dit hoved såvel som dine hænder og er du nysgerrig på at lære nye teknikker? Så er Ville Vaus Billedskole lige noget for dig.

I Ville Vaus Billedskole bliver du præsenteret for en masse forskellige materialer, genre og teknikker indenfor billedkunstens farverige verden. Keiko Yada, som er Billedskolens faste formidler, bringer hver sæson ny og frisk inspiration ind i atelieret. Undervisningen spænder bredt og vi har hele H.C. Andersens Hus som ramme for vores arbejde.

Billedskolen holder til i Ville Vaus smukke, nye atelier med udsigt over byen. I de sanselige omgivelser er der rig mulighed for, at du kan udfolde dig kreativt og afprøve dine egne ideer.

Det kræver ingen erfaring at deltage i Billedskolen, kun lysten til at lære nyt og udtrykke sig kreativt sammen med andre.

PERFOMANCESKOLE

Performanceskolen er et poetisk og skabende laboratorium, hvor vi laver sjove teaterøvelser, fortæller uden ord og hacker H. C. Andersens eventyr.

Du bliver præsenteret for forskellige metoder og vi arbejder i spændingsfeltet mellem teater og billedkunst. Til hver undervisningsgang er vi aktive og prøver metoderne af på egen krop. Undervejs i forløbet kommer du også ud og performe i museet og foran andre mennesker.

Det kræver ingen erfaring at deltage i Performanceskolen, kun lysten til at prøve nye ting, bruge din krop og udtrykke dig selv kreativt sammen med andre.

Alder: fra 10 år og op.
Pris: 640 kr. alt inkl.
Vi begynder torsdag 10. feb. kl. 16-17. Der er i alt 8 undervisningsgange.

TILMELDING og spørgsmål:
Kontakt formidler og underviser Nanna på namad@odense.dk

DAGSPROGRAM MAJ

Ville Vau Eventyrland

For nu ingen dagsprogram på hverdage, men masser af mulighed for at lege i Eventyrlandet tirsdag – torsdag. Fredage og i weekenderne er atelieret også åben til fri afbenyttelse

Dagsprogram 7. – 8. maj

Denne weekend er der ikke dagsprogram, men mulighed for fri leg!

Dagsprogram 13. – 15. maj

11:00 – 11:20
Fortælling: Nattergalen – fordyb dig i eventyret sammen med din familie.

12:00 – 12:30
Workshop ‘Små eventyr’: Vær med i et improviseret eventyr, hvor du selv bestemmer din rolle – ingen ved hvor vi ender, når Ville Vaus formidler lader fantasien flyde og finder på improviserede eventyr

15:00 – 15:20
Fortælling: Nattergalen – Glæd dig til en god historie med stærke og sjove eventyrfigurer.

Dagsprogram
21. – 22. maj, samt
26. – 27. maj

11:00 – 11:20
Fortælling: Elverhøj- Den levende fortælling fremkalder eventyrenes magi og kraft og lader dem udfolde sig i rummet imellem fortæller og publikum.

12:00 – 12:30
Workshop: ‘Klip og Stræk’ – Sjov bevægelsesworkshop for hele familien. Sammen vækker vi papiret til live og bruger vores krop til at forstå H.C. Andersens papirklip.

15:00 – 15:20
Fortælling: Elverhøj -Fortællerne i Ville Vau ser frem til at tage dig med ind i H. C. Andersens fortryllende vidunderverden.

Dagsprogram 28. – 29. maj

Ingen ekstra aktiviteter – men masser af mulighed for at lege og gå på opdagelse i det flotte Eventyrland bygget op omkring H.C. Andersens liv og eventyr.
I vores atelier har vi workshop. Se under atelier.


Ville Vau Atelier

Kom til vores indbydende og smukke atelier – her kan du lave din egen flotte farlige fisk, som med sin store mund sluger den standhaftige tinsoldat. Haps haps.

Dagsprogram 7. – 8. maj

Denne weekend er der ikke dagsprogram, men mulighed for at slå sig løs i vores kreative univers.

Dagsprogram 21. – 22. maj

Ingen ekstra aktiviteter – men i atelieret er der materialer til fri afbenyttelse og man kan lave sin egen flotte fisk der sluger en tinsoldat. 

Dagsprogram 28. – 29. maj
11:00 – 15:00
Workshop i atelietet: I den kreative workshop ”Forundringsæsker” hjælper formidleren med at skabe nye historier ved at dekorere fine små æsker.

Husk at du med din billet også har adgang til Møntergården og dermed også Børnenes Baggård.

LÆRINGSUNIVERSET

H.C. Andersens eventyrverden rummer unikke muligheder for kreativ læring og nye fælles erkendelser. Vi er nysgerrige på hvad børnene selv tænker, tolker og oplever, når de møder Andersens univers. H.C. Andersen dyrkede nemlig selv de mange perspektiver og flertydige moraler.

Læringsuniverset er en del af H.C. Andersens Hus, som eksklusivt er åbnet for skoler og institutioner, der kan booke spændende forløb for elever i alle aldre.

Designed by fingerspitz*