Menu
Fodsporsruten i H.C. Andersens Odense

I forunderlige fodspor

Ingen andre steder i verden kommer du så tæt på H.C. Andersen som her i Odense. Udforsk H.C. Andersens Odense, når du træder i hans fodspor og oplever de ikoniske steder, der inspirerede digteren Hans Fødehjem, Barndomshjemmet. Vaskepladsen og åen. Mærk stemningen i byens gamle gader og gå på opdagelse i museerne undervejs.

Din billet til H.C. Andersens Hus gælder til alle museerne på ruten – og der er tid til afstikkere undervejs, mens du udforsker H.C. Andersens Odense.

Oplev H.C. Andersens Odense

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus er en rejse igennem den berømte forfatterens kreative univers og elskede fortællinger. Museets enestående arkitektur forener skønhed og fantasi, og tager dig med på en rejse gennem H.C. Andersens liv og værker.

Oplev H.C. Andersen på helt nye måder, når forfatteren og hans værker taler til dig gennem lyd, lys og scenografi bliver fortolket på nye måder.

Husk du skal bestille en billet på forhånd – du kan gøre det på book besøg.

H.C. Andersens Fødehjem

I den dengang fattigste del af Odense bag vinduerne i et gulkalkede hjørnehus, der skulle blive ikonisk. Her blev H.C. Andersen født tirsdag den 2. april 1805, kl. 01 om natten. Som søn af en fattig vaskekone og en endnu ikke udlært skomager var der dengang intet, der tydede på, at H.C. Andersen med sin fattige arv skulle blive verdens største eventyrforfatter.

Du afslutter din rejse i H.C. Andersens Hus i fødehjemmet. Der er adgang med din tidsbestemte billet.

H.C. Andersens Odense
H.C. Andersens Barndomshjem

H.C. Andersens Barndomshjem

Fra H.C. Andersen var 2 til 14 år boede han i et lille hus i Munkemøllestræde. Et par hundrede år er gået siden da og dukketeateret leges der nu ikke længere med. Ingen far står parat til at læse Holberg for den unge knægt. Og ingen ser snedronningen i rudens iskrystaller på kolde vintermorgener.
Alligevel finder du det hele i det lille barndomshjem. Alt det, der fik H.C. Andersen til at drømme.

Se åbningstider og læs mere om H.C. Andersens Barndomshjem her.

Møntergården

Besøg det kulturhistoriske museum Møntergården, hvor de gamle huse og gårdrum står, som de gjorde i H.C. Andersens Odense Opdag og oplev de smalle stræder og baggårde, der var en del af H.C. Andersens virkelighed som barn. Og kom helt tæt på Odense og Fyn – lige fra Oldtiden og frem til i dag – i museets udstillinger og børnemuseet Histotoriet, hvor alt må røres og prøves.

Læs mere her.

Møntergården
Oplev børneuniverset Ville Vau

Ville Vau – et eventyrligt oplevelsesunivers i børnehøjde

En verden af eventyrlig leg med mulighed for timer fyldt med kreative udfoldelser og sanseligt samvær. I kan gå på opdagelse i Eventyrlandet, hvor I finder alt fra kongens palads, til troldkvindens hule. Her bugner af flotte kostumer, som I kan bruge.

Se mere her!

Skoler kan booke undervisningsforløb.

Eventyrernes by

Drag ud i det ukendte med lydvandringen Eventyrernes by. Oplev nye sider af H.C. Andersens eventyr, når lydvandringen lader figurerne fra mange af hans mindre kendt eventyr få ordet og oplev nye sider af den kendte forfatter gennem hans helt egne barndomsminder.

Eventyrernes by finder du i Useeum appen, hvor du også kan følge i H.C. Andersens fodspor.

Lydvandring i H.C. Andersens Odense
Designed by fingerspitz*