Menu

I forunderlige fodspor

Ingen andre steder i verden kommer du så tæt på H.C. Andersen som her i Odense. Træd i hans fodspor og oplev de ikoniske steder, som inspirerede digteren. Hans Fødehjem, Barndomshjemmet. Vaskepladsen og åen. Mærk stemningen i byens gamle gader og gå på opdagelse i museerne undervejs.

Din billet til H.C. Andersens Hus gælder til alle museerne på ruten – og der er tid til afstikkere undervejs.

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus er en uforudsigelig og medrivende rejse igennem forfatterens kreative univers og elskede fortællinger. Arkitektur i verdensklasse forener skønhed og fantasi i levende rum, der favner ude og inde, op og ned, i dag og i morgen.

Oplev H.C. Andersen på helt nye måder, når forfatteren og hans værker taler til dig gennem lyd, lys, rum og scenografi.

Husk du skal bestille en billet på forhånd – du kan gøre det på book besøg.

H.C. Andersens Fødehjem

I den dengang fattigste del af Odense. Bag vinduerne i det nu ikoniske gulkalkede hjørnehus. Her blev H.C. Andersen født på en tirsdag, den 2. april 1805, kl. 01 om natten. Som søn af en fattig vaskekone og en endnu ikke udlært skomager var der dengang intet, der tydede på, at H.C. Andersen skulle forvandle sin fattige arv til at blive verdens største eventyrforfatter.

Du afslutter din rejse i H.C. Andersens Hus i fødehjemmet. Der er adgang med din tidsbestemte billet.

H.C. Andersens Barndomshjem

Fra H.C. Andersen var 2 til 14 år boede han i et lille hus i Munkemøllestræde. Et par hundrede år er gået siden da og dukketeateret leges der nu ikke længere med. Ingen far står parat til at læse Holberg for den unge knægt. Og ingen ser snedronningen i rudens iskrystaller på kolde vintermorgener.
Alligevel finder du det hele i det lille barndomshjem. Alt det, der fik H.C. Andersen til at drømme.

Se åbningstider med mere her.

Møntergården

Besøg det kulturhistoriske museum Møntergården, hvor de gamle huse og gårdrum står som på H.C. Andersens tid. Opdag og oplev de smalle stræder og baggårde, der var en del af H.C. Andersens virkelighed som barn. Og kom helt tæt på Odense og Fyn – lige fra Oldtiden og frem til i dag – i museets udstillinger og børnemuseet Histotoriet, hvor alt må røres og prøves.

Læs mere her.

Møntergården

Ville Vau – et eventyrligt oplevelsesunivers i børnehøjde

En verden af eventyrlig leg med mulighed for timer fyldt med kreative udfoldelser og sanseligt samvær. I kan gå på opdagelse i Eventyrlandet, hvor I finder alt fra kongens palads, til troldkvindens hule. Her bugner af flotte kostumer, som I kan bruge.

Se mere her!

Skoler kan booke undervisningsforløb.

Designed by fingerspitz*