Menu

SPØRGSMÅL og SVAR
til dit besøg

Før du begiver dig ud på din rejse igennem det eventyrlige unnivers, der gemmer sig i H.C. Andersens Hus, skal du være godt forberedt. Derfor har vi her samlet svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

BILLETTER

Skal jeg købe billet på forhånd?
Hvis du vil være sikker på at kunne besøge museet, skal du booke billet på forhånd. Ellers er der stor risiko for, at vi må afvise dig i døren. Det gælder også, hvis du kun vil besøge Ville Vau.

Jeg har købt billet til kl. 12.30-13. Må jeg så kun være på museet i en halv time?
Kl. 12.30-13 (som eksempel) er det tidsrum, du skal ankomme i, men du må gerne blive på museet, indtil vi lukker. Kommer du senere, end ankomsttidspunktet angiver, kan vi desværre ikke garantere dig plads på museet.

Kan jeg komme og gå på min billet?
Nej, det kan du ikke. Det er vigtigt, at du overholder det timeslot, du har bestilt, da vi ellers ikke kan garantere dig plads på museet.

Jeg har problemer med billetbestillingen på hjemmesiden. Kan I hjælpe?
Du er meget velkommen til at kontakte os på museum@odense.dk eller 6551 4601.

Jeg har bestilt billet, men jeg har ikke modtaget en bekræftelsesmail fra jer.
Der kan godt være lidt ventetid fra bestilling til modtagelse af mail. Prøv evt. at tjekke din spammappe.

Skal jeg printe billetten ud?
Det er ikke nødvendigt. Du skal bare kunne vise den på din telefon. Vi scanner din billet ved ankomsten.

Tager I imod ledsagekort på museet?
Handicapledsagere på arbejde har gratis adgang. Du skal dog bestille billet på forhånd – vælg ledsagerbillet. Husk at medbringe dit ledsagekort, når du besøger museet.

Jeg har bestilt billet, men nu kan jeg alligevel ikke bruge den. Kan jeg få pengene tilbage?
Billetterne kan ikke refunderes. Dette er oplyst i handelsbetingelserne, som du godkendte ved købet.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os vedr. din billet – husk at oplyse ordrenummer ved henvendelse, da det gør ekspeditionen hurtigere.

Jeg har et spørgsmål vedr. min billet, hvad gør jeg?
Du er velkommen til at skrive til os på museum@odense.dk eller ringe på 6551 4601. Du må meget gerne oplyse dit ordrenummer, når du kontakter os – det gør ekspeditionen hurtigere for dig og os. Vores telefontid er man-tor kl. 9.30-14, fredag kl. 9.30-12.

VARIGHED AF BESØG

Hvor lang tid varer et besøg cirka?
De fleste bruger ca. 1½ time hos os. Skal du besøge Ville Vau med børn, kan et besøg nemt tage længere tid.

ÅRSKORT

Jeg har årskort til Odense Bys Museer. Skal jeg så også bestille billet på forhånd?
Ja, det skal du, hvis du vil være sikker på at kunne komme ind. Billetten er gratis. Husk at medbringe dit årskort ved dit besøg, for vi tjekker din billet op mod dit årskort. Du skal også bestille billet på forhånd, hvis du kun ønsker at besøge Ville Vau.

Hvordan kan jeg købe årskort?
Du kan købe årskort online eller i billetsalget. Hvis du køber årskort online, kan du først oprette din medlemskonto, når du har været forbi museet og aktiveret dit årskort.

Jeg har hørt, at jeg kan deltage i årskortarrangementer, når jeg har årskort til Odense Bys Museer. Hvor kan jeg læse om arrangementerne?
Du kan læse om alle arrangementerne her – hvor du også finder anden information om vores årskort.

ÅBNINGSTIDER

Hvor finder jeg jeres åbningstider?
Du kan se vores åbningstider her.

Vær opmærksom på, at Ville Vau har andre åbningstider end resten af museet.

Åbningstiderne for Møntergården og H.C. Andersens Barndomshjem er ikke altid de samme som H.C. Andersens Hus’, så det er en god idé at tjekke op på dem, hvis du også ønsker at besøge de to steder.

FIND VEJ / PARKERING

Hvad er adressen til H.C. Andersens Hus?
Det er H.C. Andersen Haven 1. Indgangen ligger lige ved siden af Andersens fødehjem – det lille, gule hjørnehus.

Bruger du GPS, kan du med fordel benytte adressen Hans Jensens Stræde 45 (fødehjemmet). Du kan også bruge siden Odense Rundt til at finde vej til museet.

Hvor kan jeg parkere?
Der er mange parkeringspladser tæt på museet. Odense Kommune har en side, hvor du kan finde den plads, der passer dig bedst.

Den tætteste er parkeringskælderen Q-Park Odense City, hvorfra der er direkte opgang til HCAH. Opgangen har nr. 15. Nærmeste opgang med elevator er opgang nr. 14. Husk at registrere din bil ved ankomst til parkeringskælderen samt at tjekke ud.

Jeg kommer med en turistbus – hvor kan jeg parkere?
Der er et begrænset antal busparkeringspladser ved Sortebrødre Stræde. Herfra er der kun få minutters gang til H.C. Andersens Hus. Du kan også vælge at sætte dine gæster af her og så parkere bussen i Havnegade mellem nr. 106-110, hvor der er langtidsparkering.

Kan jeg holde med mit motorhome i parkeringskælderen tæt på museet?
Vi beder dig om at orientere dig på QParks hjemmeside, da de kender de præcise adgangsforhold.

VILLE VAU

Hvad er Ville Vau?
Ville Vau er børnenes univers, og voksne har kun adgang ifølge med børn. Her ligger Eventyrlandet – en sanselig verden inspireret af elementer fra H.C. Andersens liv, kunstneriske passion og eventyr.

Ville Vau anbefales til børn i alderen 2-12 år.

Skal jeg købe billet, hvis jeg kun vil besøge Ville Vau?
Der er kun adgang til Ville Vau med en billet til H.C. Andersens Hus. Billet bookes på forhånd – også hvis du har årskort.
1 voksen kan max. have 4 børn med på besøg. Har I flere børn med, skal I være flere voksne.

Der er begrænset plads, så I kan opleve at skulle vente lidt, inden I kan komme ind.

TILGÆNGELIGHED

Jeg er dårligt gående, er det let at komme omkring i H.C. Andersens Hus?
Museet har fuld tilgængelighed for kørestolsbrugere og dårligt gående. Der er flere bænke i udstillingen, hvor du kan hvile benene. Bemærk, at stien til museet er brostensbelagt. Har du brug for at låne en kørestol, kan du reservere den på forhånd på 6551 4601 eller på museum@odense.dk.

Jeg hører meget dårligt. Kan jeg få noget ud af udstillingen?
Ja, det kan du, men en vis påvirkning af oplevelsen må forventes. Vi udleverer en brochure, som fortæller om udstillingen.

Jeg har dårligt syn, hvordan vil et besøg være for mig?Udstillingens mange visuelle elementer er en stor del af oplevelsen, og du må derfor forvente en betragtelig påvirkning af besøget. Alligevel kan du få en sjov og berigende tur på museet, fordi du får hele lydoplevelsen via det headset, du går rundt med i udstillingen.

Jeg har ledsagekort, tager I imod det på museet?
Handicapledsagere på arbejde har gratis adgang. Du skal dog bestille billet på forhånd – vælg ledsagerbillet. Husk at medbringe dit ledsagekort, når du besøger museet.

Kan jeg tage min servicehund med i H.C. Andersens Hus?
Servicehunde er meget velkomne på museet. Husk, at din hund skal være iført dækkenet markeret med ’servicehund’.

Kan jeg låne en kørestol på museet?
Vi udlåner kørestol til brug under besøg. Du kan reservere en kørestol på 6551 4601 eller på museum@odense.dk.

Er der elevator i H.C. Andersens Hus?
Der er elevator på museet.

Findes der handicaptoilet på museet?
Der er handicaptoilet i foyeren og i Ville Vau.

H.C. ANDERSEN HAVEN

Hvor stor er haven?
H.C. Andersen Haven strækker sig over 7.000 m2.

Skal jeg have billet for et se haven?
H.C. Andersen Haven er offentlig, og den er gratis at besøge døgnet rundt.

Må jeg spise min medbragte mad i haven?
Ja, det må du gerne. Der er et begrænset antal bænke i haven, men ingen borde. Spiseriet Deilig har udendørs servering midt i haven, hvor du kan købe mad og drikkevarer. Du er velkommen til at spise din medbragte mad i Møntergårdens skønne gårdrum – mindre end fem minutters gang fra H.C. Andersens Hus. Her findes der borde-/bænkesæt til fri afbenyttelse.

Må jeg tage min hund med?
Du må gerne gå tur med din hund i H.C. Andersen Haven, så længe den er i snor. Du må dog kun tage servicehunde med ind i H.C. Andersens Hus.

Er det tilladt at ryge i H.C. Andersen Haven?
Rygning er ikke tilladt i haven.

SKOLEBESØG

Jeg er lærer og vil gerne tage min klasse med på et besøg i H.C. Andersens Hus. Hvad kan I tilbyde, og hvordan booker jeg et besøg?
skoletjenesten.dk kan du se, hvad vi tilbyder, og hvordan du booker et besøg.

Du kan med fordel orientere dig om ledige tider her, inden du booker via skoletjenesten.

Ønsker I at besøge H.C. Andersens Hus på egen hånd, er I velkommen til at komme fra kl. 13. Ønsker I at komme tidligere, skal I booke et undervisningsforløb. Besøg på egen hånd skal også altid bookes på forhånd via skoletjenesten.dk

Sender du os en mail vedr. booking, beder vi dig om at oplyse antal på elever og lærere, klassetrin, skolens adresse og EAN.nr. eller CVR.nr. samt dit mobilnummer.

RUNDVISNINGER

Tilbyder I rundvisninger i H.C. Andersens Hus?
Vi tilbyder ikke rundvisninger i selve udstillingen. Det skyldes, at oplevelsen er baseret på, at du går rundt med et headset på, som guider dig gennem udstillingen.

Vi tilbyder i stedet en introduktion til museet. Introduktionen varer ca. 30 minutter og koster 650 kr. for max. 30 deltagere. (Skoler/undervisning: 550kr.)
Under introduktionen, der foregår udenfor, får man mere at vide om arkitekturen, udstillingen og den oplevelse, man skal ind at have. Ønsker I at besøge udstillingen/museet efter introduktionen, skal I købe billet til dette.

Introduktioner kan bookes på 6551 4601 eller museum@odense.dk.

I kan også vælge en rundvisning ved en museumsinspektør eller drage på byvandring i H.C. Andersens fodspor. Læs mere herom under Planlæg dit besøg/rundvisning.

MAD OG DRIKKE

Må jeg tage mad- og drikkevarer ind på museet?
Du må ikke medbringe mad- og drikkevarer i H.C. Andersens Hus.

Du må gerne spise din medbragte mad i H.C. Andersen Haven, men der findes kun et begrænset antal bænke.

Du er også velkommen til at spise din medbragte mad i Møntergårdens skønne gårdrum – mindre end fem minutters gang fra H.C. Andersens Hus. Her findes der borde-/bænkesæt til fri afbenyttelse.

FOTOS

Må jeg fotografere i H.C. Andersens Hus?
Du må tage alle de billeder til privatbrug, du har lyst til – og du må gerne bruge blitz, dog ikke stativ. Vi sætter pris på alle delinger under vores hashtag #hcandersenshus

Fotografering til kommerciel brug kræver tilladelse. Venligst kontakt presseansvarlig Lone Weidemann på lowei@odense.dk

Må jeg gøre brug af billederne på jeres hjemmeside?
Vi har en masse billeder liggende under Presse, som du er velkommen til at bruge, dog skal du huske at kreditere fotografen.

BAGAGE

Er der mulighed for at opbevare bagage på museet?
Det er ikke muligt at tage rygsække og store tasker med ind i H.C. Andersens Hus.
Vi har skabe med lås på, som du er velkommen til at benytte dig af gratis. Skabene kan dog kun rumme mindre tasker.

KØRESTOL

Kan jeg låne en kørestol på museet?
Vi udlåner kørestol til brug under besøg. Du kan reservere en kørestol på 6551 4601 eller på museum@odense.dk.

BARNEVOGN / KLAPVOGN

Kan jeg tage en barnevogn med ind hos jer?
Små paraplyklapvogne kan tages med ind i udstillingen, men du må ikke tage barnevogne med i udstillingen eller i Ville Vau. Vi har klapvogne (begrænset antal), som du er velkommen til at låne.

PUSLEPLADS

Er der en pusleplads til bleskift?
Der er pusleplads ved toiletterne i foyeren og i Ville Vau (stueetagen)

DYR

Må jeg tage min hund med ind på museet? Jeg har den i en bæretaske.
Det er ikke tilladt at tage dyr med ind i H.C. Andersens Hus. Servicehunde er naturligvis velkomne. Husk, at din hund skal være iført dækkenet markeret med ’servicehund’.

GLEMTE SAGER

Jeg har glemt noget på museet. Hvem skal jeg kontakte? Du kan kontakte os på museum@odense.dk eller 6551 4601.

INDLEVERING AF GENSTANDE

Jeg har en genstand, som museet måske har interesse i. Kan jeg aflevere den i billetsalget?
Nej, det kan du ikke. Vi beder dig træffe aftale hos en af vores museumsinspektører inden et evt. besøg. Du kan skrive på museum@odense.dk (vedhæft gerne et billede af genstanden), eller du kan ringe til os på 6551 4601.

KREDITKORT / VALUTA

Hvilke kreditkort kan jeg bruge hos jer?
Du kan betale med Visa, Dankort, Diners, Discover, American Express, JCB, Mastercard, Maestro, UnionPay og MobilePay.

Vi tager imod Euro i sedler. Returbeløb er i danske kroner.

MUSEUMSBUTIK

Har I en museumsbutik?
Du finder et stort udvalg af spændende varer i vores shop, som ligger i foyeren i H.C. Andersens Hus. Du kan bl.a. købe bøger af og om H.C. Andersen, brugskunst, papirvarer, legetøj m.v.

Hvis du har årskort til museet, får du 10 % rabat i shoppen.

RYGNING

Er rygning tilladt?
Rygning er ikke tilladt i H.C. Andersens Hus – ej heller i H.C. Andersen Haven.

KONTAKT OS

Hvordan kan jeg kontakte jer?
Vi sidder klar på telefonerne mandag-torsdag kl. 9.30-14, fredag kl. 9.30-12 på 6551 4601. Vi besvarer naturligvis også mails i ovennævnte tidsrum – her kan du skrive til museum@odense.dk.

Kontoret er lukket i weekender og på helligdage.

Kom tilbage til siden praktisk information,

eller book billet her.

Designed by fingerspitz*