Planlæg dit
besøg
Åbningstider
Åbningstider 2024
Bemærk: Ville Vau åbner først kl. 13.00 på hverdage og kl. 10.00 i weekender og ferier.
H.C. Andersens Hus
*med forbehold for ændringer
Ville Vau
*med forbehold for ændringer
25. marts – 30. juni 2024
Mandag – søndag 10 – 17
25. marts – 30. juni* 2024
Mandag – fredag 13 – 17
Lørdag – søndag 10 – 17
*Særligt
25. marts – 1. april: 10 – 17
9. – 12., samt 20. maj: 10 – 17
1. juli – 31. aug 2024
Mandag – søndag 9 – 18
1. juli – 31. aug 2024
Mandag – søndag 9 – 18
1. sep – 31. okt 2024
Mandag – søndag 10 – 17
1. sep – 31. okt* 2024
Mandag – fredag 13 – 17
Lørdag – søndag 10 – 17
*14. – 20. okt (efterårsferie)
Mandag – søndag 10 – 17
1. nov – 31. dec* 2024
Tirsdag – søndag 10 – 16
*Særligt:
Lukket 24.-25., samt 31. december
1. nov – 31. dec* 2024
Tirsdag – fredag 13 – 16
Lørdag – søndag 10 – 16
*Særligt:
Åbent 26. – 30. dec 10- 16
Lukket 24.-25., samt 31. dec
Praktisk information
Minimums alder alene på museum: 16 år.
Hvis du skal have fx din yngre bror eller søster med – dvs. hvis du skal have ansvar for andre – skal du være min. 18 år.
Bæredygtig museumsdrift
Du har valgt at besøge en attraktion, som er mærket Green Attraction. Det betyder at denne attraktion lever op til miljømærkets skrappe miljøkrav til museer, forlystelsesparker, akvarier, zoologiske anlæg m.fl. Du kan læse mere om vores tanker om bæredygtig museumsdrift ved at følge linket: Læs mere.
Mad og drikke
I H.C. Andersens hus har vi et mindre område i vores børneunivers Ville Vau, hvor vores gæster er velkommen til at nyde deres medbragte mad. Området er åbent i weekender og ferier.
Mad og drikke må ikke indtages i foyer-området eller medtages i udstillingerne. Vi anbefaler også et besøg på vores café.
Bagageopbevaring
Det er ikke muligt at medbringe rygsække og store tasker på museet.
Rygning
Du må ikke ryge på museets område. Heller ikke i haven.
Dyr
Der kan desværre ikke komme dyr med ind i selve museet. Dog er servicehunde naturligvis velkomne.
Museumsbutik
Du kan besøge vores museumsbutik både før og efter dit besøg i H.C. Andersens Hus. Det kræver ikke billet at besøge butikken.
Inkluderet i din billet
På samme dag, som din billet er gyldig til H.C. Andersens Hus, kan du også besøge H.C. Andersens Barndomshjem.
Billet til H.C. Andersens Hus udløser 50% rabat på entré på Carl Nielsen Museet, Tid – Museum for Odense og i Den Fynske Landsby 30 dage fra besøgsdagen.
Kontakt
museum@odense.dk | +45 6551 4601
Telefontid: mandag til torsdag kl. 8:00 – 16:00 samt fredag kl. 8:00 – 13:00. Kontoret er lukket på helligdage.
Tilgængelighed
H.C. Andersens Hus har fuld tilgængelighed for kørestolsbrugere og dårligt gående.
Udstillingen i museet er iscenesat som en oplevelse, hvor lyd, lys og scenografi spiller sammen. Din rejsekammerat og guide gennem oplevelsen er det headset, du får udleveret, når du viser din billet. Det anbefales fra 8 år.
Vær opmærksom på:
Hørehæmmede
En vis påvirkning af oplevelsen forventes. Museumsoplevelsen er blevet tilgængeliggjort med en visioguide – en serie af tegnsprogsvideoer – som vil gøre vandringen gennem Andersens univers levende for døve.
Visioguiden er tilgængelige via appen USEEUM. Ved besøg i H.C. Andersens Hus kan museets værter være behjælpelige med at finde appen og starte din tur gennem Andersens univers.
Synshæmmede
Udstillingens mange visuelle elementer er en stor del af oplevelsen, og man må derfor forvente en betragtelig påvirkning af besøget.
Alligevel vil man med synshandicap kunne få en sjov og berigende tur i H.C. Andersens Hus – bl.a. via lydoplevelsen.
Handicapledsagere, der er på arbejde, har gratis entré. Der skal fremvises ledsagerkort.
Der findes elevator og handicaptoilet i huset.
Barnevogne/klapvogne: Små paraplyklapvogne kan tages med i udstillingerne, men større vogne kan desværre ikke. Du er velkommen til at låne en af museets klapvogne, hvis de er ledige, men vi kan ikke garantere, om de er lånt ud.
Find vej
Find vej til museet her.
Der er indgang til H.C. Andersens Hus fra flere retninger. Du kan blandt andet finde indgangen ved at gå forbi det gule fødehjem på Hans Jensens Stræde 45, ved at gå gennem haven fra Bangs Boder, og fra den nye supercykelsti.
Parkering
Der findes flere parkeringspladser tæt på. Den tætteste er parkeringskælderen Q-Park Odense City, hvorfra der er direkte opgang til huset. Bemærk, at der kræves gebyr for parkering.
P15 er med trappe lige ind i H.C. Andersen Haven.
P19 har elevator og giver mening for kørestole, barnevogne mm.
Kælderen drives af Q-Park, som står for driften af betalingsautomater og registrering af biler. Parkeringskælderen har døgnåbent. Læs mere om priser og tilgængelighed her.
Bus
Busserne stopper i Hans Mules Gade, herfra er der mindre end fem minutters gang til museet. Du kan også vælge at køre med til Odense Banegård Center, herfra skal du max. gå ti minutter til museet. For køreplan, se venligst Fynbus’ hjemmeside.
Tog
Museet ligger ca. 10 minutters gang fra Odense Banegårdscenter. For køreplan, se venligst DSB’s hjemmeside.
Letbanen
Letbanen kører lige til døren ved H.C. Andersens Hus. Stå af ved Odeon eller Albani Torv.
Rundvisninger
Introduktion til H.C. Andersens Hus
I hører lidt om byggeriet, udstillingen og den oplevelse, I skal ind at have på museet.
Som udgangspunkt foregår introduktionen udenfor, men i tilfælde af dårligt vejr foregår introduktionen i Mindehallen eller i foyeren. Guiden følger jer ind i museet, så I får en god start på besøget.
Varighed: ca. 30 minutter.
Pris: 650 kr. for max. 30 personer. For skoler og uddannelsesinstitutioner er prisen 550 kr.
*Udgiften til billetter kommer oven i prisen, hvis I ønsker at besøge udstillingen efter introduktionen. Husk, at I skal bestille billetter.
Kontakt museum@odense.dk eller 6551 4601 for booking af introduktion.
Byvandring i H.C. Andersens Odense
Kom med rundt og få historien om H.C. Andersens Barndom i Odense og hør, hvordan oplevelserne i forfatterens barndom var med til at forme nogle af de eventyr, vi alle kender i dag.
Rundvisningen starter ved H.C. Andersens Hus og går derfra videre både forbi H.C. Andersens fødehjem og barndomshjem. Undervejs gøres der stop ved steder, som havde betydning for H.C. Andersen og hans barndom i Odense.
Varighed: ca. 1½ time.
Pris: 900 kr. for max. 28 personer. For skoler og uddannelsesinstitutioner er prisen 750 kr.
*Udgiften til billetter kommer oven i prisen, hvis I ønsker at besøge H.C. Andersens Hus. Husk, at I skal bestille billetter.
Kontakt museum@odense.dk eller 6551 4601 for booking af byvandring.
OBS: Ruten er ca. 3 km og går blandt andet via brosten og stier. Vær opmærksom på, at turen ikke egner sig for dårligt gående.
Booker du til en skoleklasse, bedes du booke via Skoletjenesten.dk
Havevandring i H.C. Andersen Haven
At vandre, opleve og sanse er essentielle temaer i H.C. Andersens eventyr og grundlaget for H.C. Andersen Havens udformning. Haveanlægget, museet arkitektur og museets hovedudstilling er flettet tæt sammen, og lader den besøgende træde ind og ud af virkeligheden og fantasien, som vi oplever det i H.C. Andersens eventyr. Haven er komponeret som en vandring gennem stemninger og atmosfære, hvor høje hække leder ad bugtende stier gennem en række scenografiske haverum. I stedet for at genfortælle de velkendte eventyr én-til-én, lader haven den besøgende indtage hovedrollen, og herfra udforske haven og H.C. Andersens eventyrs univers.
Billet til museet købes separat
Praktisk
Varighed: 30 minutter
Pris: 650 DKK
Book her: e-mail museum@odense.dk
eller ring på tlf. 65514601
Læringsuniverset
Læringsunivers og undervisningsforløb for skoler og institutioner
Lad eleverne opleve H.C. Andersens univers på en spændende og involverende måde – gennem syv forskellige undervisningsforløb for børn og unge mellem 2-18 år.
Vi har i 2022 vundet DASA Awarden for vores undervisning – læs mere her.
De mindste kan blandt andet opleve levende, inddragende fortælling, sjov teaterimprovisation – og et univers, hvor legen hele vejen igennem vil være i højsædet. Børnene fører an og viser formidleren vej ind i deres fantasifulde lege.
De mellemste kommer gennem sjove og trygge teateroplevelser, ligesom de også kan tage med ind i den dystre del af H.C. Andersens forfatterskab. Eleverne fordyber sig i ét af eventyrene igennem en åben og engagerende dialog med formidleren. Her undersøger vi de forskellige perspektiver i eventyret og ser på, hvordan de relaterer sig til eleverne og nutiden.
Gymnasie og HF eleverne kan møde en mere kompleks og dybdegående beskrivelse af H.C. Andersen end den, de fleste kender. Vi stiller åbne og kritiske spørgsmål til Andersens helt særlige selviscenesættelsesevne, og vi fordyber os i nogle af Andersens litterære greb.
Læs mere om vores univers for skoler her.
Eller gå direkte til vores skoletilbud her.