Menu

En magisk og eventyrlig oplevelse

H.C. Andersens Hus er en uforudsigelig og medrivende rejse igennem forfatterens kreative univers og elskede fortællinger. Arkitektur i verdensklasse forener skønhed og fantasi i levende rum, der favner ude og inde, op og ned, i dag og i morgen.

På din rejse oplever du arkitekturen flette sig sammen med den omkringliggende magiske have og den omkringliggende by – til en unik totaloplevelse, der med sin kreativitet og humor aldrig er set magen.

Alle sanser bliver bevæget – og du ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske…

Ingen andre steder i verden kommer du så tæt på digterens liv og kunst som her, hvor du kan udforske hans eventyr, originale værker og hans fødehjem.

Vi arbejder på at
få oplevelserne helt i hus til jer !

HUSK OVERSKRIFT: Oplevelser, du aldrig har lagt øre til før

State-of-the-art teknologier, der interagerer med dig og kunsten omkring dig

Din rejsekammerat gennem de magiske udstillinger bygger på den nyeste teknologi. Ved hjælp af et headset får du en inddragende og enestående lydoplevelse, der interagerer med dig og museets mange installationer. Alle dine sanser bliver aktiveret og du ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske.

*I øjeblikket er vores headsets ikke i brug. Vi arbejder på at løse tekniske udfordringer, og giver rabat på din billet.

Træd ind i eventyret

– book din billet her.

Træd ind i de eventyrlige oplevelsesrum, designet i samarbejde med 12 internationale kunstnere

I H.C. Andersens Hus kan du opleve forfatterens univers på helt nye måder, når værkerne taler til dig gennem lyd, lys, rum og scenografi og en række nye teknologier.

Kunstnere fra hele verden har arbejdet sammen med Event Communications og os om udstillingerne, og deres kunstværker levendegør H.C. Andersens eventyrlige univers, og skaber tilsammen en enestående totaloplevelse.

Læs mere om kunstnerne

-og deres bidrag her

Det eventyrlige hus og have forener skønhed og fantasi

Huseter et værk i sig selv, og indbyder til at gå på opdagelse i den detaljerrigdom og kreativitet, der flyder gennem stedet.
Som besøgende får du oplevelser ude i det grønne, inde i eventyrlige rum, under jordens overflade og ind i fantasien.

Da Kengo Kuma & Associates 2. april, 2016 vandt konkurrencen om at designe det nye H.C. Andersens Hus, var det bl.a. på grund af deres vision om, at skabe et museum, der brød med tanken om, hvad et museum kan være.
Mødet mellem plateauer, der vokser frem i organiske bølger, danske bøgehække, krogede nåletræer og labyrintiske gange, -skaber nye og uventede dimensioner i den grønne oase.

*Haven åbner først til efteråret, og skal naturligvis have nogle år til at vokse til.

Ville Vau – et eventyrligt oplevelsesunivers i børnehøjde

Vi åbner en verden af eventyrlig leg med mulighed for mange timer fordybet i kreativ udfoldelse og sanseligt samvær for hele familien.

I Ville Vaus rammer åbner vi også vores læringsunivers for skoler og institutioner – her kan undervisere booke forløb til deres studerende.

OBS: Vi melder åbningen af Ville Vau ud, så snart vi ved mere!

Læs mere om det eventyrlige univers

– for børn og deres forældre – her.

Spiseriet DEILIG er madoplevelse på helt nye måder – til både de store og de små

Tag dig tid til et besøg i vores spiseri DEILIG, der bestyres af Meyers. Her udfolder sig spiseoplevelser med afsæt i H.C. Andersens liv og fortællinger – til de mange frem for de få, og til både de store og de små.

Læs mere om DEILIG

og se vores menu her

Kom tilbage til forsiden her!

Eller book billet her!

Designed by fingerspitz*