Menu

En magisk og eventyrlig oplevelse

Når du træder ind i H.C. Andersen Hus, træder du ind i en eventyrlig fortælling om den verdensberømte forfatter H.C. Andersen. Oplev nye sider af den kendte forfatter og gå på udforskning i hans liv og værker, mens museet fører dig ned under jordens overflade.

På din rejse oplever du arkitekturen flette sig sammen med den omkringliggende magiske have og den omkringliggende by – til en unik totaloplevelse, der med sin kreativitet og humor aldrig er set magen.

Alle sanser bliver bevæget – og du ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske…

Ingen andre steder i verden kommer du så tæt på digterens liv og kunst som her, hvor du kan udforske hans eventyr, originale værker og hans fødehjem.

Oplevelser, du aldrig har lagt øre til før

State-of-the-art teknologier, der interagerer med dig og kunsten omkring dig

Din rejsekammerat gennem de magiske udstillinger bygger på den nyeste teknologi. Ved hjælp af et headset får du en inddragende lydoplevelse, der interagerer med dig og museets mange installationer. Alle dine sanser bliver aktiveret, og du ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske.

Tag dig tid. Gå på opdagelse.

Træd ind i eventyret

– book din billet her.

Træd ind i de eventyrlige oplevelsesrum, designet i samarbejde med 12 internationale kunstnere

I H.C. Andersens Hus kan du opleve forfatterens univers på helt nye måder, når værkerne taler til dig gennem lyd, lys, rum og scenografi og en række nye teknologier.

Kunstnere fra hele verden har arbejdet sammen med Event Communications og os om udstillingerne, og deres kunstværker levendegør H.C. Andersens eventyrlige univers og skaber tilsammen en enestående totaloplevelse.

Læs mere om kunstnerne

-og deres bidrag her

Det eventyrlige hus og have forener skønhed og fantasi

Huseter et værk i sig selv og indbyder til at gå på opdagelse i den detaljerrigdom og kreativitet, der flyder gennem stedet.
Som besøgende får du oplevelser ude i det grønne, inde i eventyrlige rum, under jordens overflade og ind i fantasien.

Da Kengo Kuma & Associates 2. april 2016 vandt konkurrencen om at designe det nye H.C. Andersens Hus, var det bl.a. på grund af deres vision om at skabe et museum, der brød med tanken om, hvad et museum kan være.
Mødet mellem plateauer, der vokser frem i organiske bølger, danske bøgehække, krogede nåletræer og labyrintiske gange skaber nye og uventede dimensioner i den grønne oase.

Ville Vau – vidunderverden for børn

Træd ind i en verden af eventyrlig leg – med mulighed for mange ti­mer fordybet i kreativ udfoldelse og sanseligt samvær.

I Ville Vau ligger Eventyrlandet, der består af legeoaser og scenograferede rum, fyldt med fantastiske kostumer og spændende rekvisitter. Sæt fantasien fri og oplev, hvordan Eventyrlandet mu­liggør lege på nye eventyrlige måder. Der er åbent for alle børn – med deres voksne.

Læs vigtig information

og se vores særlige åbningstiderher.

Café Deilig

Stedet, hvor mad forenes med eventyr og fantasi.
God service og lokale råvarer i førsteklasses kvalitet.

Uformelle og hyggelige omgivelser midt i H.C. Andersen Haven.

Læs mere her

Kom tilbage til forsiden

eller book billet her.
Designed by fingerspitz*