Menu
Drone Bjoern

En hyldest til H.C. Andersen

H.C. Andersen er ikke alene en af verdens mest kendte og mest læste forfattere, beundret overalt for sine forunderlige eventyr og originale kreativitet. Nu udgør hans fantastiske fortællinger også fundamentet for et banebrydende museum midt i hans barndomsby.

H.C. Andersens Hus fortæller ikke om noget, der skete engang. Det handler om her og nu, om dig og mig. Og insisterer på at H.C. Andersens tanker og eventyr er lige så levende og gyldige i dag som i 1800-tallet, da de blev skabt.

H.C. Andersens Hus er ikke museum, der taler om H.C. Andersen
– museet taler som H.C. Andersen.

Et væld af oplevelser

Hvad er der inde i huset?
Hvordan træder du ind i H.C. Andersens univers?

Læs mere om din oplevelse her.

Er du blevet nysgerrig?

BOOK DIN BILLET

Kunstnere

Tolv kunstnere fra hele verden står bag elementerne i H.C. Andersens Hus. Fælles for kunstnerne er, at deres kunst i en eller anden forstand er beslægtet med H.C. Andersen.
Deres design, lyd, lys og en strøm af billeder skaber nye møder mellem den besøgende og H.C. Andersens eventyr – og smelter sammen til et sammenhængende værk.

Udstillingerne er udviklet af H.C. Andersens Hus og kunstnerne i et samarbejde mellem det engelske designbureau Event Communications.

Mød kunstnerne og deres værker her.

Partnerskaber

H. C. Andersen har skabt universer, hvor det velkendte opdages på ny igennem fantastiske fortællinger for børn og voksne.

Med udspring i H.C. Andersen univers har museet – sammen med vores partnere i et nyopstået kommercielt og kunstnerisk fællesskab om H.C. Andersen – udforsket, hvordan vi kan skabe forundring, leg, nysgerrighed og mening hos vores brugere gennem nye samtaler, møder og produkter.

Samarbejdet skaber nye og frugtbare veje, når vi skal udbrede og fortolke H.C. Andersens eventyr – og gøre hans liv relevant for publikum.

Designed by fingerspitz*