Menu

H.C. Andersens
Barndomshjem

Fantasiens arnested

Det var fra barndomshjemmet, at H.C. Andersen opdagede verden. Her var det, han først mærkede sommerens lys og vinterens mørke og kulde. Juleaftens duft af æbleskiver og and og lys. Her var det, han lå på gulvet og forsøgte at sove, mens far lå død i sengen. Isjomfruen tog ham.
Men selv i den yderste fattigdom var dér hjertets og fantasiens rigdom. Det var her, Andersen fandt historierne og drømmene.

Se de særlige åbningstider her.

En digter spirer 

Som barn sad H.C. Andersen ofte i gården bag barndomshjemmet. En have var det ikke, kun én eneste stikkelsbærbusk var der. Dagligt så han ind i dens blade – fra de var små grønne knopper, til de som gule blade løsnede sig. I stikkelsbærbuskens blade så han hele naturen, og i eventyrene voksede den frem.
I dag er alle de mange blomster og historiske sorter vokset ud af eventyrene og ind i den have, digteren ikke havde som barn.

Læs mere om H.C. Andersens liv her.

Om H.C. Andersens Barndomshjem

I Munkemøllestræde ligger det lille gule bindingsværkshus, hvor H.C. Andersen og hans forældre flyttede ind, da han var 2 år gammel. Her boede han, indtil han var 14 år og rejste mod København, for at søge ind på Det Kongelige Teater.

Huset består af tre små rum. Men på trods af husets lille størrelse og familiens hårde kår, så var det i barndomshjemmet, som blev fantasiens arnested for H.C. Andersen.

Se de særlige åbningstider her.


Bemærk de særlige åbningstider

Du kan besøge barndomshjemmet med din billet fra H.C. Andersens Hus.

FIND VEJ


H.C. Andersens Barndomshjem ligger i hjertet af H.C. Andersens Odense i Munkemøllestræde 3-5, Odense C.

Du kan parkere i parkeringskælderen under Magasin.

Find vej her.
Telefon 65 51 46 01
museum@odense.dk

TILGÆNGELIGHED


Billet kun til Barndomshjemmet: 75kr.

Billet til H.C. Andersens Hus giver samme dag gratis adgang til Barndomshjemmet.

Der er kun begrænset mulighed for at komme rundt i den fredede bygning med kørestol. Handicaphjælpere, der er på arbejde, har fri entré. Servicehunde er velkomne. Barnevogne/klapvogne må du ikke tage med på museet.

ÅBNINGSTIDER 2024

2. januar – 30. juni
Tirsdag – søndag kl. 11-16

1. juli – 31. august
Alle dage, kl. 10-17

1. september – 30. december
Tirsdag – søndag kl. 11-16

Der er ekstra åbent
12/2, 1/4, 20/5, samt 14/10 kl. 11-16
Lukket: 24/12, 25/12, 31/12

Designed by fingerspitz*