Menu

H.C. Andersens
Barndomshjem

Fantasiens arnested

Det var fra barndomshjemmet, at H.C. Andersen opdagede verden. Her var det, han først mærkede sommerens lys og vinterens mørke og kulde. Juleaftens duft af æbleskiver og and og lys. Her var det, han lå på gulvet og forsøgte at sove, mens far lå død i sengen. Isjomfruen tog ham.
Men selv i den yderste fattigdom var dér hjertets og fantasiens rigdom. Det var her, Andersen fandt historierne og drømmene.

Se de særlige åbningstider her.


Niels Birger Wamberg, Litteraturhistoriker og forfatter

”Jeg kender ingen skrivende, som i den grad mangler afstanden mellem et indtryk og det, som kommer på papiret. Der er altid en forarbejdning, der er altid en hinde eller en rude imellem. Men ikke når Andersen plumper i med et indtryk.”

En digter spirer 

Som barn sad H.C. Andersen ofte i gården bag barndomshjemmet. En have var det ikke, kun én eneste stikkelsbærbusk var der. Dagligt så han ind i dens blade – fra de var små grønne knopper, til de som gule blade løsnede sig. I stikkelsbærbuskens blade så han hele naturen, og i eventyrene voksede den frem.
I dag er alle de mange blomster og historiske sorter vokset ud af eventyrene og ind i den have, digteren ikke havde som barn.


Bemærk de særlige åbningstider

Du kan besøge barndomshjemmet med din billet fra H.C. Andersens Hus.

FIND VEJ


H.C. Andersens Barndomshjem ligger i hjertet af H.C. Andersens Odense i Munkemøllestræde 3-5, Odense C.

Du kan parkere i parkeringskælderen under Magasin.

Find vej her.
Telefon 65 51 46 01
museum@odense.dk

TILGÆNGELIGHED


Billet kun til Barndomshjemmet: 75kr.

Der er kun begrænset mulighed for at komme rundt i den fredede bygning med kørestol. Handicaphjælpere, der er på arbejde, har fri entré. Servicehunde er velkomne. Barnevogne/klapvogne må du ikke tage med på museet.

ÅBNINGSTIDER

2. januar – 30. juni
Tirsdag – søndag kl. 11-16

1. juli – 31. august
Alle dage, kl. 10-17

1. september – 30. december
Tirsdag – søndag kl. 11-16

Der er ekstra åbent alle dage i uge 42 samt mandag 11/4, 18/4 og 6/6.
Lukket: 24/12, 25/12, 31/12 og 1/1

Designed by fingerspitz*