Menu

Spiseriet, der går nye veje

DEILIG er et spiseri i HC. Andersens Hus, hvor der serveres godt til ganen til de trængende museumsgæster. Placeret midt i den forunderlige have er spiseriet et sted, hvor Andersens særlige greb og essens formidles gennem måltidet som helhed: Både mad, servering og omgivelser.

I det daglige vil det som oftest opleves gennem køkkenets udforskning af smage og “stemmer” i det saftige stykke kage eller i de gode, grønne og måske endda oversete råvarer. Andre gange vil DEILIG byde indenfor til særlige events og aktiviteter med høj poetisk flyvehøjde, som er udviklet i tæt samarbejde med museet.

DEILIG i H.C. ANDERSENS HUS

DEILIG er et utraditionel museumsspiseri, der på ene side er en slags café, som serverer den gode kop kaffe og dejlige frokost til videre færd i H.C. Andersens Hus. 

På den anden side er spiseriet mere end blot dét: Et sted, hvor Meyers’ madideologi langt henad af vejen spejler Andersens natursyn. Planter, blomster og dyr har sjæl og stemme og en masse på hjertet. Vi går både i mark, eng og skov for at opdage, finde og lytte til, hvad der findes derude, for derefter at komme det i gryden og give budskabet videre på tallerkenen.

NAVNET

DEILIG er opkaldt efter forfatterens eventyr nr. 90 fra 1860. Fortællingen udfolder to af grundfigurerne i Andersens forfatterskab:
På den ene side trangen til at romantisere, forskønne og poetisere verden, sit eget liv og sin herkomst. På den anden side hans natur- og verdenssyn, hvor det, der umiddelbart øjner af mindre, har både skønhed, sjæl og stemme.

Med overraskende brud og skift sørger Andersen for, at verden omkring os er en levende, dynamisk størrelse, hvor det, der ligner ét pludselig er noget andet. Livet bliver lidt deiligere, mere underfundigt og finurligt, end man først troede.



Designed by fingerspitz*