Menu

H.C. Andersens Hus overgår til fuld åbning

Det er med glæde, at Odense Bys Museer kan informere om, at det nye H.C. Andersens Hus overgår til fuld åbning den 1. december 2021.

Onsdag den 13. oktober konstaterede styregruppen bag byggeriet, at de elementer, der er nødvendige for at give publikum den fulde oplevelse af det nye, fantastiske museum, vil være klar den 1. december.

Når museet overgår til fuld åbning, vil publikum endnu tydeligere kunne opleve et museum i verdensklasse. Den spektakulære H.C. Andersen Haven vil være åben, spiseriet Deilig er allerede åbent, men også det vigtige børneunivers, Ville Vau, vil være klar til at modtage børn og deres familier. Endelig vil udstillingen kunne opleves med audiogides, som giver en ny dimension til oplevelsen, fordi en række elementer først for alvor kommer til deres ret med brug af audioguides.

Åbningen sker efter en løbende og god dialog mellem bygherren Odense Kommune og Odense Bys Museer samt byggeriets underleverandører. Alle havde naturligvis ønsket en lidt hurtigere afslutning på det samlede byggeri, end det har været muligt, især på grund af to år med corona. Nu er vi ved at være i mål og glæder os meget til at modtage gæster i det færdige hus. Vi vil kunne tilbyde en enestående oplevelse i det nye hus og præsentere et museum, der også udadtil fremstår som det, det er: et fremragende arkitekturværk og et moderne museum, der indgår som et vigtigt element i den transformation af Odense, som pågår i disse år. H.C. Andersens Hus og Andersens univers vil give store oplevelser og både fascinere og inspirere gæster fra ind- og udland i årene, der kommer.

Det nye H.C. Andersens Hus er resultatet af et årelangt forarbejde og af et godt samarbejde mellem Odense Kommune, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Nordea-fonden, Knud Højgaards Fond og Odense Bys Museer.

Museet er tegnet af den verdensberømte japanske arkitekt Kengo Kuma, der senest er kendt for at have tegnet det olympiske stadion i Tokyo. Museet er samlet set på mere end 6000 kvadratmeter. En stor del af udstillingerne er placeret under jorden i det smukke, organiske byggeri, der har rejst sig midt i Odenses centrum ved H.C. Andersens fødehjem.

Designed by fingerspitz*